Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2017

Röris

Morgonen inleddes med att Rickard höll i gympapasset Röris. Hela skolan samlades på skolgården och sen gympade vi på i ungefär 15 minuter. En härlig start på morgonen.  :) 

GOTD - Ledtråd fredag

Lässtrategier

Idag har vi gått igenom de olika läsförståelsestrategierna som man kan använda sig av när man jobbar med läsning och läsförståelse. Vi pratade bland annat om skillnaden mellan att läsa och att förstå vad man läser. Eleverna fick se ett avsnitt av Läsmysteriet där vi pausade ett par gånger under filmen så att de fick utföra egna uppgifter och träna på att förutspå och läsa mellan raderna.

Föräldramöte

Påminner om föräldramötet nu på måndag 4/9 klockan 18.00 i skolans bibliotek. Polis, räddningstjänst och socialförvaltningen kommer också att medverka.

Utprövning av nationella prov

Hej! Vi har blivit utsedda att delta i en utprövning av nästa års nationella prov i svenska för år 3. Vi kommer att genomföra en del som handlar om läsförståelse och en del med en skriftlig uppgift.  I samband med att man genomför denna utprövning så skapar provkonstruktörerna en lärarinstruktion kring hur rättningen av proven ska gå till. I den används exempel från elevernas svar/texter. Därför har alla elever idag fått med sig en blankett hem där ni vårdnadshavare får ta ställning till om ert barns svar får användas i lärarinstruktionerna som går ut till alla skolor under vårterminen, självklart avidentifierade.  Om ni godkänner att ert barns svar används skickar ni tillbaka lappen till skolan senast onsdag 6/9. /Kajsa

År fyras gemensamma förhållningssätt

Idag har vi påbörjat arbetet med hur vi vill att vår lärmiljö ska vara. Vi träffades alla tillsammans och lyfte två frågor. Hur vill vi att vår lärandemiljö ska vara och hur ska vi vara mot varandra? Först fick eleverna enskilt skriva ner hur de vill ha det och sedan fick de sitta i grupper och jämföra samt skriva ned saker de tyckte var viktiga. Vi är väldigt imponerade över hur duktiga eleverna är på att diskutera och resonera! Det var många kloka tankar och idéer som kom fram. Vi, Kajsa och Monica, kommer att sammanställa det eleverna skrivit och sedan presentera för eleverna vad de tillsammans har kommit fram till.

GOTD - Grej of the Day

Igår körde vi Grej of the Day för första gången. Det är en mikrolektion där man lär sig om en plats, person, händelse eller sak. Mer eller mindre vad som helst!  Gårdagens grej handlade om Burj Khalifa och det väcktes många frågor. - Hur byggde man det? - Hur putsar man fönster? - Vad händer om det börjar brinna? Vi kommer att försöka greja i alla fall tre gånger i veckan. Vår ambition är även att försöka lägga upp ledtrådar till Grej of the Day här på bloggen för att eleverna ska hinna fundera lite hemma om de vill. Det vi önskar från er är att barnen får möjlighet att återberätta dagens grej hemma. På så sätt får de träna på att återberätta och samtidigt blir det en repetition på vad de lärt sig. 

Sjukanmälan

Nu har det skett förändringar i hur man sjukanmäler sitt barn. Tidigare användes Schoolbook men det är borta och istället gäller följande: Gå in på www.boden.se, välj fliken e-tjänster, klicka på utbildning sedan skola. Då kommer ni till IST-portalen där sjukanmälan görs på andra fliken nerifrån. Bank-ID behövs. Länken till sjukanmälan ligger även till höger här i bloggen. https://start.ist.com/schoolportal/?id=SE03156#citizen

Första skoldagen

Så var första skoldagen över. Säkerligen en hel del trötta barn som kom hem men förhoppningsvis också glada. Med sig hem fick barnen en mapp med schema, matsedel och ett papper för er att fylla i kontaktinformation. Vi önskar att ni fyller i pappret och skickar det åter till skolan snarast möjligt, dock senast onsdag 30/8. Under fliken kalender här i bloggen kan ni se om det är något speciellt som händer under skoldagarna.Där kommer vi att skriva in bokbuss och annat som är bra att veta. Till exempel står det att måndag 4/9 klockan 18.00 är det föräldramöte i biblioteket. Välkomna!
Det här är årets laguppställning när det gäller lärare som kommer att arbeta med årskurs 4. Petra Nilsson kommer att arbeta som resurs i år 4. Rickard Åkerlund arbetar som idrottslärare tillsammans med Anna Lifbom som förtillfället är föräldraledig men är åter efter höstlovet. Kajsa Åkerlund, mentor för 4A samt ansvarig för undervisningen i engelska och svenska. Henrik Nilsson, musik- och so-lärare. Monica Cortinovis, mentor för 4B samt ansvarig för undervisningen i matematik, no och teknik. John Öberg - Bildlärare. Stefan Andersson, lärare i trä- och metallslöjd. Sofie Nordström, textilslöjd.

Välkomna!

Onsdag 23/8 klockan 08.30 är det dags för skolstart. Vi träffas som vanligt vid kullen och om det, mot förmodan, skulle regna så ses vi direkt i klassrummet. Första veckorna kommer det att vara en hel del schemabrytande aktiviteter där mycket fokus kommer läggas vid samarbetsövningar och diskussioner kring hur vi tillsammans skapa goda förutsättningar för lärande. Välkomna till ett nytt läsår! /Kajsa och Monica