Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari, 2018

Elevens val

Imorgon eftermiddag kommer vi att ha elevens val. Några har valt att åka skridskor så de behöver således ha med sig skridskor. Andra kommer att vara i gympan, de behöver inget ombyte men behöver ha med sig inneskor.

Simundervisning

Dagens simundervisning gick mycket bra och vi hann också leka av oss i äventyrsdelen. Imorgon är det åter dags för simundervisning så medtag samma saker som idag. Ingen vanlig idrott tisdag och onsdag men på fredag är det issäkerhet ute så då gäller det att ha på sig kläder för att t.ex. kunna ligga ner på isen.

Påminnelse

På måndag och tisdag är det dags för bad så eleverna behöver ha med sig: - Badkläder - Handduk - Hänglås Ev en frukt att äta efter badet.

GOTD - Ledtråd fredag

Fantastiskt avslut på veckan!

I slutet på den här veckan har det varit extra roligt att arbeta med 4:orna. Det har varit väldigt bra fokus och mycket trevlig stämning. Vi har berömt dom flera gånger och uppmuntrat dom att ta med detta till nästa vecka.💖 Trevlig helg! Monica och Kajsa

Multipliktionsträning

Det är många som tog upp på utvecklingssamtalet att de behöver bli säkrare på tabellerna. Vecka 8 och 9 kommer vi att arbeta mycket med multiplikation och division. Vi kommer att ha två intensivmultiplikationsveckor precis som vi hade med intensivläsningen i höstas. För att träna hemma kan de spela multplikationsspelet med kort ( de vet hur det går till). De kan även träna via Bingel och nedanstående länkar: www.elevspel.se www.mattesmedjan.se www.kunskapsstjarnan.se

GOTD - Ledtråd fredag

Eftersom många tyckte att förra veckans ledtråd var alldeles för lätt så kommer här en svårare nöt att knäcka: Plats att sova på där det inte behövs AC. 

Rörelse

Varje måndag har vi gemensamt klassråd och varje vecka sätter eleverna upp ett mål för veckan. Tidigare veckor har det bland annat varit arbetsro, samarbete och fokus som vi jobba extra med. Denna vecka ville eleverna att målet skulle vara "pauser". Som ni vet jobbar vi mycket med att ta pauser och då oftast i form av rörelsepauser. Vad vi gör kan variera men det kan vara allt ifrån 20 burpees till 100 upphopp. Vi får upp pulsen, en liten paus och kan sen fortsätta fokusera på det vi jobbar med. Igår introducerade vi ett kort med 12 rutor där varje innehöll en aktivitet man kunde få göra som individuell paus. Vi vet att för många elever räcker det inte med våra gemensamma pauser utan man behöver kanske en extra paus ibland, då kan man ta hjälp av kortet. Kortet ser ut såhär: Kort sagt så kan en elev, när den vill under en lektion, fråga oss om den får ta en egen paus. Om den får ett jakande svar så går den ut, oftast i kapprummet, utför någon form av aktivitet och ko

Konsert

Igår deltog några av alla våra fantastiska elever i Musikskolans konsert. Två gånger per läsår får eleverna möjlighet att visa vad de lärt sig. Alla var superduktiga!

Idrott

Påminner om att det är skridskor på idrotten två veckor framöver med start imorgon tisdag för 4A.

Samarbete år 1 &4

Just nu håller vi på med ett samarbete med årskurs ett där ettans elever får träna på att läsa för våra elever men där också våra elever får träna på att läsa för dem.  För 4A var det första gången de fick läsa tillsammans med ettorna och några kommentarer var: "Jätteroligt"  "Mysigt att få läsa och att han fick läsa för mig"  "Lugnt och skönt" "Det kändes som att vara vuxen och ha ett eget barn" Här kommer några bilder. 

Svenska författare

Vi har nu påbörjat ett arbete om svenska författare. Just nu håller vi på att bekanta oss ordentligt med Astrid Lindgren då vi läst, sett film och tränat på att skriva en sammanfattning av hennes liv. Dessutom håller vi håller på att läsa Kalle Blomqvist. Eleverna har fått vara med och skapa planeringen och utifrån de önskemål de hade så kommer de också att få arbeta i grupp, söka fakta och sedan göra en presentation om en svensk författare.

Fritidsbanken

Hej, Nu drar Fritidsbanken i Boden igång!  Vi är glada och stolta över möjligheten att få driva en Fritidsbank i vår stad. Det gynnar både föreningslivet och samhället i allmänhet, eller hur? -Samtidigt som vi kan låna ut gratis utrustning som alla kan prova på, kan vi vägleda till olika föreningar i vår kommun. Vi påbörjar nu en period med insamling. Har ni inte rensat förråden på sistone? Då är det dags! Välkomna till någon av våra insamlingsplatser (se nedan) .  Kom gärna förbi med era sport- och fritidsprylar och ta en kaffe! Med vänlig hälsning Peter Gitselov Projektledare: Fritidsbanken Kultur-, fritids- och ungdomsförvaltningen Bodens kommun Telefon: 0921-62356 Besöksadress: Centralskolan, Kungsgatan 41 Postadress: 961 86 Boden www.boden.se

Träna engelska

På många utvecklingssamtal kommer det fram att det är många som gillar engelska men också att det finns många som tycker det är lite svårt. Jag har därför satt ihop några länkar där man, om man vill, kan träna engelska. Lyricstraining har vi provat på skolan och det tyckte många var kul. Jag lägger även in länkarna under fliken "Tips på sidor" här ovanför så att de lätt finns tillgängliga.  Träna engelska Tips på sidor att öva engelska på: -          http://www.elevspel.se/amnen/engelska/ här kan du träna allt från grammatik till att bygga      upp ordförrådet. -          http://www.eslgamesplus.com/ olika spel för att utöka ordförrådet eller träna grammatik. -          https://learnenglishkids.britishcouncil.org/en spela, skriva, läsa, lyssna. -          http://lyricstraining.com/ lyssna på musikvideor och fylla i ord som saknas i texten. Tränar      hörförståelse och stavning. -          http://gamestolearnenglish.com/ Träna ord, stavning, mening

Sjukdomstider

För 4A:s del har det varit en väldigt speciell vecka. Under denna vecka har de i snitt haft 7 elever frånvarande dagligen på grund av sjukdom. Toppen nåddes i onsdags då hela 10 elever var sjuka samtidigt. I 4B har det varit någon enstaka borta och vi håller nu tummarna för att alla som varit sjuka är tillbaka på måndag och att inga fler blir sjuka. Vi önskar er alla en trevlig helg så syns vi på måndag! :)