Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni, 2018

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)

Tack!

Tack för det här läsåret!  Nu tar vi alla ett välförtjänt sommarlov och laddar batterierna inför år 5. Trevlig sommar! 

Läsutmaning

Nu vankas det ett långt sommarlov fyllt med många olika aktiviteter. Förhoppningsvis kommer alla tillbaka till oss i augusti och är utvilade och fyllda med ny energi. Något som vi märkt genom åren och som också forskning visat är att många elever kommer tillbaka till skolan med sämre läsfärdigheter än vad de hade då de lämnade skolan i juni. Sidan  https://www.xn--jagharlst-12a.se/  drivs av LegiLexi, en stiftelse som vill att alla barn ska lära sig läsa ordentligt under lågstadiet och vars syfte är att uppmuntra till mer läsning utanför skolan. För att motverka att eleverna tappar när det gäller läsfärdighet så har man skapat olika utmaningen vid olika lov. Den utmaning som gäller under sommarlovet och som vi ska hoppa på är att när en elev läst en bok så går de in på  https://www.xn--jagharlst-12a.se/  , klickar på "Vad har du läst" och därefter fyller i en bokrecension. Man kan välja mellan en kort, mellan eller lång recension. Man fyller i Kajsas mailadress, kajsa.ak

Skapa läslust i sommar

Det här är en uppmuntran till dig att hjälpa ditt barn läsa under sommarlovet. Visst är det lov och ingen skola, men att inte läsa under hela sommaren gör att barn tappar mycket av de läsfärdigheter de lärt sig under skolåret. På bara ett sommarlov kan gapet mellan ett läsande barn och ett barn som inte läser utgöra 3 månaders skolundervisning! Tyvärr är det de barn som är minst motiverade att läsa som tappar mest. De goda nyheterna är att du som vuxen kan hjälpa ditt barn att utvecklas även under sommarlovet. Tips för att hålla igång läsningen under sommarlovet: ·          Läs om sådant som intresserar ditt barn; till exempel läsning om sport, djur eller spel. Förutom böcker så fungerar det med läsning av tidningar kopplade till ditt barns intresse. Dessa finns ofta tillgängliga för hemlån på bibliotek. Även serietidningar är bra för att hålla läskonditionen igång! ·          Läs i vardagen! Läs recept, textremsorna på tv:n, instruktionsböcker för nya prylar, baksidan av

Tidigare torsdag

På torsdag den här veckan slutar eleverna kl. 13:30. De återsamlas sen i klassrummet kl. 17:30 inför skolavslutningen som börjar kl.18:00.

Kvarnängen

Här kommer några bilder från igår när vi var på Kvarnängen.

Städa

Vi börjar städa våra bänkar och klassrummet imorgon tisdag så vi önskar att alla elever tar med en väska/påse att ta hem saker i.

Bild 4B

Kvarnängen

Måndag åker vi till Kvarnängen så vi påminner om att ta med bestick, något att äta ur och mugg/flaska. Vi hoppas på en solig dag!

Utflykt

Skolavslutning

Eleverna samlas i klassrummet 17.30. Familj, släkt och vänner är välkomna till avslutningen 18.00. Efter skolavslutningen tar vi sommarlov. :)  Trevlig helg!