Fortsätt till huvudinnehåll

Läsutmaning

Nu vankas det ett långt sommarlov fyllt med många olika aktiviteter. Förhoppningsvis kommer alla tillbaka till oss i augusti och är utvilade och fyllda med ny energi. Något som vi märkt genom åren och som också forskning visat är att många elever kommer tillbaka till skolan med sämre läsfärdigheter än vad de hade då de lämnade skolan i juni.

Sidan https://www.xn--jagharlst-12a.se/ drivs av LegiLexi, en stiftelse som
vill att alla barn ska lära sig läsa ordentligt under lågstadiet och vars syfte är att uppmuntra till mer läsning utanför skolan.

För att motverka att eleverna tappar när det gäller läsfärdighet så har man skapat olika utmaningen vid olika lov. Den utmaning som gäller under sommarlovet och som vi ska hoppa på är att när en elev läst en bok så går de in på https://www.xn--jagharlst-12a.se/ , klickar på "Vad har du läst" och därefter fyller i en bokrecension. Man kan välja mellan en kort, mellan eller lång recension. Man fyller i Kajsas mailadress, kajsa.akerlund@boden.se, och då kan hon ta del av de böcker eleverna läst. Under sommaren kan hon då uppdatera bloggen med hur många böcker vi läst. :)









Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)