Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2018

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Intensivläsning

Hej du intensivläsande 5:a och förälder. Nu ska vi köra igång en intensivläsningsperiod för dig. Den kommer att sträcka sig under fyra veckor, 45 tom 48. Du ska under dessa fyra veckor läsa fem dagar i veckan och 15-20 minuter om dagen, hemma för någon. Varför ska vi göra detta? Forskning visar att det bästa sättet att utveckla läsning och läsförståelse är att under en period (4-5 veckor) läsa varje dag, minst 20 minuter . Vårt mål är att barnen ska känna att de i vardagen har ett redskap de känner sig trygga med så att de kan läsa och förstå den text de stöter på i vardagen hemma, i skolan och ute i samhället. Det är bra för alla läsare, både de som är på väg och de som läser med flyt. Vad är bra att läsa eller lyssna på? ex: Tidningsartiklar Textremsan på engelska tv-program Faktaböcker Skönlitterära böcker Tips på bra frågor, för er vuxna, att ställa till barnet när de har läst för er: Vem eller vilka handlar texten/artikeln om? Vad får du veta om d

Höstlovsutmaning

Nu är det strax dags för lov och vi kör en utmaning även detta lov! På länken  https://www.xn--jagharlst-12a.se/  kan eleverna gå in kryssa i vilket/vilka uppdrag de genomför under lovet. Jag kommer att lägga en påminnelse innan lovet är slut också. Ni kan skicka uppdraget till kajsa.akerlund@boden.se

Allhelgonasamling

Idag har vi varit på Matteuskyrkan och deras allhelgonasamling för årskurs 5. Vi pratade om vad man kan göra när det är allhelgona men också om döden och begravningar. Såklart var det många känslor kopplade till besöket och vi har pratat lite i skolan men fortsätt gärna samtalen hemma. 

Simundervisning

Redan måndagen efter lovet (5/11) är det dags för oss att åka på simundervisning. Eleverna behöver därför ha med sig badkläder, handduk och hänglås. Vårt andra badtillfälle blir fredag 16/11 men vi återkommer med påminnelser. 

Påminnelse skolenkät

Här kommer en enkät från skolverket som vi önskar att ni vårdnadshavare genomför. Eleverna kommer att göra sin på skolan. All info kring enkäten och hur ni ska göra hittar ni i informationen här under

Teknikens hus

Vi hade fantastisk dag igår på teknikens hus och vi hoppas att det kom hem idel glada barn! :) Under hela dagen så kom det fram olika personer som jobbade på teknikens hus och berömde oss för att vi har så fina elever med intressanta frågor och kloka tankar.

Fritidsbanken

Teknikens hus

Veckan är slut och nu tar vi oss snart an sista veckan före lovet. Vi pratade idag på klassrådet om hur viktigt det är att vi håller ihop sista veckan och är fokuserade och ger varandra arbetsro. Även nästa vecka är det eget ansvar som är veckans mål och vi vuxna märker att eleverna blir bättre och bättre på det. Tisdag är det så dags för teknikens hus. Bussen avgår 08.20 så eleverna bör vara på skolan 08.10 så vi hinner räkna ihop alla (de som åker buss/taxi kommer när de kommer). Påminner om att ta med något att äta ur, bestick och något att dricka ur. Vill man så får man ta med mellis i form av macka, yoghurt, frukt eller liknande. Vi ser väldigt mycket fram emot den här dagen! :) Trevlig helg!

Löss, löss, löss och åter löss!

Bokbuss

Från bokbussen: Även onsdagens besök på Torpgärdsskolan måste tyvärr ställas in. I dagsläget vet vi inte när Bokbussen åter kan vara i drift, men vi hoppas på att så småningom kunna ordna ett ersättningsbesök till er. Mer information om detta kommer så snart vi själva vet besked. Om föräldrar hör av sig angående påminnelser om ej återlämnade böcker kan ni hälsa dem att det är helt okej att behålla böckerna tills dess att Bokbussen faktiskt kan besöka skolan. Alternativt går det också bra att återlämna böckerna på biblioteket i Enter Galleria. Vi har tyvärr inte möjlighet att göra omlån på alla elevernas böcker.

Påminnelse tabellträning

Denna vecka kör vi en intensivvecka med multiplikation där vi gör ett  test varje dag. Träna gärna på tabellerna hemma och det kan ni göra på t.ex. bingel, elevspel eller med kortlek (eleverna vet hur det går till)

Tekniken Hus 23/10-18

Tisdag den 23/10 kommer vi att spendera hela dagen på Teknikens Hus. Bussen kommer att lämna skola 08.20 det är därför av största vikt att alla elever är i tid den dagen. Att bussen avgår den tiden beror på att programmet på Teknikens Hus börjar 09.00.  Till lunch den dagen har vi beställt pastasallad så eleverna behöver ha med något att äta ur (matlåda), bestick och något att dricka ur. Vill man ta med mellis får man självklart det men inget fika.  Bussen tillbaka till skolan kommer att avgå strax efter 14.00 och alla bör hinna med sina ordinarie bussar. 

Fredag 12/10

Fredag den 12/10 kommer eleverna att sluta 13.10 då vi, Kajsa och Monica, ska på ett möte. De som kan får gå hem direkt och de som väntar på buss eller ska på fritids får vänta i klassrummet med Anna som är kvalitetsutvecklare på skolan.

Multiplikationsträning

Under vecka 42 kommer vi att göra en intensivvecka med multiplikation där vi gör en test varje dag. Träna gärna på tabellerna hemma och det kan ni göra på t.ex. bingel, elevspel eller med kortlek (eleverna vet hur det går till)