Fortsätt till huvudinnehåll

Brev till vårdnadshavare från rektor Malin Westerlund

Hej vårdnadshavare och barn på Torpgärdsskolan!


Det här brevet kommer att innehålla lite smått och gott, både uppmaningar om att prata med era barn och information om vad som händer på skolan.

Tiden rusar fram och terminen börjar lida mot sitt slut. Snön har smält och cyklarna har tinat fram. Vi från skolan har blivit kontaktade av oroliga föräldrar som sett barn på cyklar ute på bilvägen där de ¨lekt¨ på cyklarna och inte uppmärksammat biltrafiken. Skolan har talat med eleverna om det här men vi vill be er föräldrar om att även göra det så att ingen olycka sker. Under skoltid ska cyklarna stå låsta i cykelställen så hjälp barnen med att ta med lås till cyklarna så att de kan låsa dem.

Ombyggnation sker av taket där matsal och idrottssal är. De som bor i närheten av skolan har sett att barn och ungdomar klättrar upp på skolans tak på kvällar och helger vilket inte är tillåtet men framförallt kan vara väldigt farligt. Vi i skolan pratar med barnen om det men det är bra om vi gör gemensam sak här så att vi kan undvika en tråkig händelse.

Skolavslutning kommer att vara på kvällstid, torsdag den 13 juni kl 18.00. Avslutningen är som brukligt utomhus så vi håller tummarna för en fin kväll.

Den som håller i pennan i detta brev är skolans nya rektor, Malin Westerlund. Jag kommer närmast från Stureskolan där jag arbetat som biträdande rektor. I grunden är jag SO/Sv/ Sv2 lärare och har arbetat som det i kommunen under 15 år. Jag hoppas på att skolan ska ha ett gott samarbete med er föräldrar och att vi ska ha en god kommunikation.

Skolan bjuder in till Öppet hus torsdag den 23 maj kl 17.00-19.00 då många olika aktiviteter kommer att hållas – jag hoppas att vi ses då! 

Tveka inte att höra av er till skolan vid frågor och funderingar!

Malin Westerlund, Rektor

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)