Fortsätt till huvudinnehåll

Brev från rektorn


Hej vårdnadshavare på Torpgärdsskolan!
Nu är de gula löven här och det blir kyligare dagar. Det händer mycket här på skolan både sådant som vi har planerat och även sådant som inte alls är planerat. Oplanerat är det omfattande arbete som skett i vår byggnad där matsal, idrottshall och slöjdsalar är. Här kommer bl a lite information ang arbetet på matsalens och idrottshallens tak samt stängningsdagen på höstlovet.
Som ni vet så pågår en renovering av matsalens yttertak. Denna renovering har bidragit till att matsalen sedan någon vecka tillbaka är stängd och att vi äter i idrottshallen. Vi beräknas kunna flytta tillbaka under höstlovet. Det här påverkar som ni förstår idrottsundervisningen då vi inte har tillgång till idrottshallen. Träslöjden har också påverkats men den kommer vi att få tillgång till inom kort.
Under höstlovet har fritids planeringsdag på onsdag den 30/10. Denna gång kommer barnen som är på fritids att vara här på Galaxen/ Kometen tillsammans med vikarier och inte i Sävast som det brukar vara då vi har stängt. Avdelningarna Stjärnan, Kometen och Galaxen kommer att vara sammanslagna den här dagen. För att kunna planera hur många vikarier som behövs denna dag behöver ni föräldrar som har barn på fritids meddela om ert barn ska vara här samt vistelsetiden. Denna information vill vi ha av er senast fredag den 11/10.
Den här terminen har vi påbörjat ett värdegrundsarbete på skolan som har tagit sitt avstamp bl a i språkbruket. Värdegrundsarbetet kommer att pågå hela läsåret och är en del i att se till att skolan är en trygg plats med en god arbetsmiljö för både elever och personal. Uppstarten av arbetet har varit bra och det har blivit många goda samtal om det språk vi använder och har också visat på behovet att prata om det och fundera över vilka ord vi kan använda istället.
Slutligen vill jag berätta att ny kvalitetsutvecklare på skolan är Monica Cortinovis som efterträder Anna Thorsson. Hon kommer att smyga igång under hösten men ta över fullt ut fr o m 1/1 2020. Monica arbetar redan idag på skolan men kommer från årsskiftet att ha en annan funktion. Jag ser fram emot att tillsammans med Monica och personalen fortsätta att utveckla Torpgärdsskolan.

Malin Westerlund
Rektor Torpgärdsskolan
0921-62070

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)