Fortsätt till huvudinnehåll

Vinterkräksjuk


Hej därhemma!

Vintern är, som bekant, infektionernas tid och det finns risk att många barn kommer nu i början av vårterminen att insjukna i vinterkräksjukan eller influensa. Vi vädjar till er föräldrar/vårdnadshavare att låta era magsjuka barn stanna hemma när de kräks eller har diarré. Låt era barn fortsätta vara hemma två dygn efter att kräkningar och diarréer har upphört. Därefter är det naturligtvis barnens allmäntillstånd som avgör - de ska kunna äta som vanligt och är tillräckligt pigga för att orka med alla aktiviteter när de är tillbaka på skolan. Friska syskon och andra närstående behöver inte vara hemma i förebyggande syfte.
Att hålla två dygns regel är viktigt för att minska smittspridningen och speciellt med tanke på att en del barn på skolan är infektionskänsliga eller på grund av sin grundsjukdom riskerar bli mycket allvarligt sjuka även av ”vanlig” magsjuka!

 Här kommer några råd om hur ni och era barn kan minska risken att bli smittade:

  • Tvätta alltid händerna noga med tvål och vatten - före måltider och efter toalettbesök. Påminn gärna barnen om hur viktigt det är!!!
  • Det räcker inte med handsprit - det påverkar inte viruset som sprider sjukdomen.
  • Är ni många - använd flytande tvål och pappershanddukar även hemma.
  • Var försiktiga med bufféer där många personer kommer i kontakt med maten.

Läs gärna mer om magsjuka hos barn på www.1177.se eller ta kontakt med mig om ni har frågor eller funderingar!

Med vänliga hälsningar J
Lena Dahlqvist, skolsköterska

070-2214435
lena.dahlqvist@boden.se


Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)