Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars, 2018

Pagla

Påminner om att vi åker till Pagla på torsdag. De som vill börja/avsluta dagen i Pagla behöver meddela oss det i förväg så att vi vet det. Meddela oss senast onsdag.

Föräldraenkät

Nu är det dags för årets föräldraenkät.  Enkäterna kan besvaras under perioden 21/3 - 15/4. Enkäterna finns översatt till engelska, arabiska, franska, persiska, ryska, thai, somaliska och tigrinja.  Föräldraenkät  https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=564420X123057813X41808

Tips!

Här kommer ett tips till er föräldrar om dataspel. http://www.fragaprataspela.se/ Sidan är framtagen av Dataspelsbranschen och Surfa lugnt. Surfa Lugnt Surfa Lugnt driver ett nationellt initiativ för att höja skolans och vuxnas kunskaper och engagemang kring barns och ungas vardag på Internet. 1. Våga vara nyfiken – fråga! 2. Ta en liten stund varje dag och prata om internet med ditt barn! Var där! 3. Spela dataspel, själv och tillsammans med barnet! 4. Våga vara vuxen och sätt gränser tillsammans med ditt barn/ungdom! 5. Var en bra förebild som vuxen! 6. Hjälp till att anmäla om något skulle hända!

Brev från Kerstin

2018-03-16 Hej alla föräldrar Nu har vi arbetat tillsammans ett par månader in på vårterminen – både pedagoger, elever och föräldrar. Det är ett bra och viktigt arbete med att förbättra och utveckla skolan som vi gör tillsammans. Vi har stort fokus på att utveckla elevhälsoarbetet. Elevhälsoprojektet har hittills till stor del bestått av kartläggning, men även handledning av pedagoger. Där har både centrala elevhälsans specialpedagoger Camilla Lindfors och Lotta Bergenudd och så naturligtvis vår inlånade expert Esse Wallmark medverkat. Parallellt med det handgripliga och praktiska arbetet utarbetas en plan för Torpgärdsskolans elevhälsa, så att det blir hanterbart och begripligt för alla berörda. Trygghet och studiero är ett kontinuerligt inslag som vi alltid kommer att behöva påminna oss om. Min upplevelse är att det blivit betydligt bättre sen början av höstterminen och jag tycker att vi har massor av trevliga och kloka elever, men det gäller att hålla i och hålla ut. Inkl

Squishys i 4B

Vi har på senaste tiden märkt att det varit mycket svårt för eleverna i 4B att låta bli att leka med sina squishys. Man kastar omkring dem, gömmer dem och byter squishys med varandra. Därför har vi tagit beslutet att eleverna i 4B fått ta hem alla squishys. Så från och med måndag är det squishyfritt.

Art & Music

Skidor

Imorgon börjar skidveckorna för 4A och på onsdag är det 4Bs tur. Se till att skidor och stavar är märkta och ihopsatta.

Sportlov

Vecka 10 är det sportlov och dags för välförtjänt vila och förhoppning om bra väder så att man kan vara ute mycket och njuta av ljusets återkomst. Vi vill tacka alla elever och er föräldrar för att ni gör det meningsfullt, roligt och inspirerande att komma till jobbet varje dag. Vi är så tacksamma för samarbetet vi har tillsammans med er vårdnadshavare och som gör att det känns som att ingenting är omöjligt. Njut av vårsolen 🌞( förhoppningsvis) så ses vi om en vecka med nya krafter inför nya utmaningar. Monica och Kajsa

Skidor

Efter sportlovet är det skidor på idrotten, information om det finns även på idrottsbloggen som är länkad till vår blogg under en flik.

Sportlovsutmaning!

Här kommer en sportslig utmaning till er under sportlovet! Ni behöver inte göra alla rörelser vid ett tillfälle. Man kan till exempel göra tio armhävningar i taget. Skriv ner hur många övningar du har gjort så att du kan hålla räkningen. Här kommer lite förslag på vad man kan göra: - gå en snabb promenad i 30 min - åka skidor - var ute och lek i snön - 30 burpees - 30 armhävningar - 40 upphopp - 50 höga knän - 50 Jumping Jacks - 50 utfall på varje ben - plankan i 5 min - 50 knäböj - annat som du kommer på Utmana gärna någon hemma! Lycka till!

GOTD - Ledtråd fredag