Fortsätt till huvudinnehåll

Brev från Kerstin

2018-03-16
Hej alla föräldrar

Nu har vi arbetat tillsammans ett par månader in på vårterminen – både pedagoger, elever och föräldrar.

Det är ett bra och viktigt arbete med att förbättra och utveckla skolan som vi gör tillsammans.

Vi har stort fokus på att utveckla elevhälsoarbetet. Elevhälsoprojektet har hittills till stor del bestått av kartläggning, men även handledning av pedagoger. Där har både centrala elevhälsans specialpedagoger Camilla Lindfors och Lotta Bergenudd och så naturligtvis vår inlånade expert Esse Wallmark medverkat. Parallellt med det handgripliga och praktiska arbetet utarbetas en plan för Torpgärdsskolans elevhälsa, så att det blir hanterbart och begripligt för alla berörda.

Trygghet och studiero är ett kontinuerligt inslag som vi alltid kommer att behöva påminna oss om. Min upplevelse är att det blivit betydligt bättre sen början av höstterminen och jag tycker att vi har massor av trevliga och kloka elever, men det gäller att hålla i och hålla ut.

Inkluderande förhållningssätt är en del i det dagliga pedagogiska samtalet, men är även föremål för kompetensutveckling genom handledning, föreläsningsserier, litteraturstudier etc. Vi strävar efter att hitta förhållningssätt samt arbetssätt, arbetsformer och metoder så att alla elever känner sig inkluderade.

Esbjörn har även tittat på lärmiljöerna, framförallt på lågstadiet och föreslagit rumsavdelare i studiegården. Dessa kommer att monteras inom de närmaste veckorna. Arbetet med handledning både på grupp- och individnivå kommer att intensifieras.

Målet är att alla elever och föräldrar ska uppleva att skolan ger trygghet, glädje, trivsel samt arbetsro och goda skolresultat. Vi vill att alla - både personal, föräldrar och elever känner stolthet över att tillhöra Torpgärdsskolan.

Vi har, efter samråd med verksamhetsrådet och pedagoger, beslutat att ha Öppet Hus 31 maj på kvällen – program håller på att utarbetas och ni kommer att få mer information längre fram. Dessutom har vi beslutat att skolavslutningen kommer att vara torsdag 14 juni på kvällen – detta för att ge ökade möjligheter för fler att vara med på skolavslutningen. 15 juni är en kort skoldag. De som önskar vara lediga får lämna in en ledighetsansökan för den dagen. Vi kommer att vara generösa med att bevilja ledighet.

Vi har påbörjat arbetet med planeringen av nästa läsår - scheman, bemanning och årshjul.

Tack för ert engagemang. Njut av vår fantastiska vårvinter. Vi hörs igen.


Kerstin Österlind, 0921 620 70, kerstin.osterlind@boden.se Rektor vid Torpgärdsskolan

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)