Fortsätt till huvudinnehåll

Frånvaro

Hej! Idag har vi bestämt att det blir hårda tag mot de elever som är sena till lektionerna efter rasterna. Det är ett flertal elever i båda klasserna som är mellan 5-10 minuter sena in på lektionerna efter varje rast. Detta har länge varit ett problem och vi har tagit upp problemet på en del utvecklingssamtal, enskilt med vissa och på ett flertal klassråd. Eftersom att det inte sker någon förändring kommer det vara nya regler kring kvarsittning från och med imorgon, tisdag.

De elever som är 5 minuter sena eller mer kommer att få den tiden i kvarsittning efter skoldagens slut. Det innebär att har x varit sen 7 minuter från första rasten + 8 minuter från lunchrasten så sitter x kvar 15 minuter efter skolans slut och arbetar.

Det ställer till stora problem när eleverna är sena. Vi hade ett bra exempel idag när ett flertal var sena in efter lunchrasten. Eleverna skulle arbeta i lärpar och göra klart matematikuppgifter de fått vid ett tidigare tillfälle. Eftersom det var flera som var sena hade vi bara 2 "hela" lärpar i klassrummet. När de som faktiskt var i tid då fått vänta i minst 10 minuter kunde lektionen komma igång. Andra gånger är det genomgångar som blir störda av denna ständiga sena ankomst. Så för att slippa detta införs dessa nya regler.

Ert barns frånvaro går även att se i Dexter för er som är nyfikna!
Vi hoppas att detta kan lösa problemen med sen ankomst och hoppas att detta slipper pågå en längre period för allas bästa!

Mvh Therese och Monica.

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)