Fortsätt till huvudinnehåll

Oregelbundna verb!

Hej! Det blir många inlägg idag men här kommer mest troligt det sista för dagen. Jag har idag startat upp ett långt projekt i 6A (6B senare i veckan) om oregelbundna verb i engelska. Det kan vara bra för er att få samma info som eleverna så att ni har koll på vad som händer och kan lugna dem ifall det skulle kännas jobbigt där hemma någon dag.

Vi har idag valt ut 5 stycken oregelbundna verb som ska övas in under veckan. Eleverna har själva varit med och valt vilka 5 vi startar med och kommit med förslag på hur man kan nöta in dessa. De fick se en film med tips på hur glosor kan pluggas in och ska nu få öva in dessa under veckan. Vi kommer att ägna en kort stund till detta på skolan men ansvaret ligger hos eleverna att själva fixa det oavsett om det räcker med bara skoltid eller om de måste öva hemma.

Varje vecka kommer 5 nya verb och varje vecka blir det även ett litet förhör på olika sätt på veckans verb. I slutet, om ca 10 veckor kommer alla oregelbundna verb att testas genom ett prov. Detta projekt går hand i hand med övningar i studieteknik och jag tror att det kommer gå superbra!

Lägger in veckans verb nedan så ni har koll!

Infinitiv - nu/idag 
Preterium - igår/förut 
Perfekt particip – Har gjort 
Be  
Vara; bli 
Was 
Var; blev 
Been 
Varit; blivit 
Begin 
Börja 
Began  
Började 
Begun 
Börjat 
Bend  
Böja 
Bent 
Böjde 
Bent 
Böjt 
Catch 
Fånga 
Caught 
Fångade 
Caught 
Fångat 
Come 
Komma 
Came 
kom 
Come 
Kommit 

Mvh Therese 

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)