Fortsätt till huvudinnehåll

God Jul


Nu ska du få dina första betyg. Det finns några saker som är viktigt att du tänker på både innan du får betygen och när du fått dem.
Betygen du får visar inte hur bra och unik du är som person. De visar inte heller att du är en god vän, att du dansar med de coolaste rörelserna eller att du sprider glädje till din omgivning. Betygen visar inte att du är omsorgsfull, omtänksam eller att du varje dag gör ditt allra bästa. Dessa egenskaper testas aldrig i ett prov.
Betygen säger ingenting om att du har utvecklats eller förbättrat dig i ett ämne som du kanske tyckte var svårt tidigare. Betygen visar vad du har visat för oss lärare den här terminen. Vi har arbetat med många av kunskapskraven men inte alla i alla ämnen. Det betyder att när du får ditt nästa betyg när du slutar sexan så kan ditt betyg vara både högre och lägre än vad du kommer att få nu.
Dina betyg visar inte vad du kan jämfört med andra elever. De visar vad du har visat jämfört med kunskapskraven i respektive ämne. Du behöver inte tala om för andra vad du har fått för betyg. Att prata om vilket betyg du har fått kan göra andra glada, men det kan också göra andra ledsna.
Titta på betygen och kom ihåg:
Det finns inga prov eller tester som kan visa alla de fina egenskaper som du har och som gör dig exakt till den personen DU är.
God Jul och Gott Nytt År!
Monica och Therese
Bildresultat för jul

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)