Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september, 2017

GOTD - Ledtråd fredag

Makerspace på bibblan

Skolfoto

Nu på fredag 29/9 kl. 8:30 kommer Thords foto till skolan för att fotografera de som inte hade möjlighet att göra det tidigare.

Tack och uppdatering!

Alla utvecklingssamtal är nu avklarade och vi tyckte att det kändes riktigt bra. Mycket positivt som lyftes och det var kul att få ett ansikte på er föräldrar. Kul också att få möjlighet att sitta ner med era barn och lära känna dem bättre. Vi har en lång resa framför oss men det känns som att vi nu kommit ett par steg på vägen. En annan sak vi vill trycka lite extra på är klasslärarrollen. Vi tycker det är viktigt att eleverna är medvetna om att den som står på pappret som klasslärare gör det främst av administrativa skäl. Vi ser oss som år 4 och ser alla elever som våra. Det gäller alla pedagoger som arbetar med fyrorna och därför är det viktigt att alla bemöts med samma respekt. Argumentet "du är inte vår klassföreståndare" accepterar vi inte. Eleverna ska lyssna på pedagogen oavsett vem det är. Vi önskar er en trevlig helg och tar sikte mot vecka 39 och nya utmaningar!

Friidrottsdag

Här kommer lite bilder från dagens friluftsdag. Trots att vädret inte var det bästa så var det nog ingen som frös eftersom aktiviteterna höll dem varma. Här kommer lite bilder från 60 meter, häcklöpning och kurirstafett.  Ett extra stort tack till Maria, Olivias mamma, som fanns med under dagen och instruerade vid höjdhoppet. Tack! 

Kvarglömda kläder

Rickard och Marita från idrotten hälsar att det redan nu finns många kvarglömde kläder i idrotten så vet ni med er att ert barn saknar något kan det finnas där.

Inbjudan till bokklubbar

Påminnelse friidrottsdag

Påminner om att det är friidrottsdag på fredag. Eleverna behöver ha med sig följande: - Bestick. - Vattenflaska. - Något att äta ur, förslagsvis en tom matlåda. - Kläder efter väder. - Springvänliga skor. Vi håller tummarna för att vädret är på vår sida!

Intensivläsning

Alla har fått hem detta i pappersform.  Hej du intensivläsande 4:a och förälder. Nu ska vi köra igång en intensivläsningsperiod för dig. Den kommer att sträcka sig under fyra veckor, 38 tom 41. Du ska under dessa fyra veckor läsa fem dagar i veckan och 15-20 minuter om dagen, hemma för någon. För att detta ska fungera och för att ge avsedd effekt så måste vi hjälpas åt J , hem och skola. Vi fortsätter att läsa ofta i skolan och under denna period får du läsa extra hemma. Varför ska vi göra detta? Forskning visar att det bästa sättet att utveckla läsning och läsförståelse är att under en period (4-5 veckor) läsa varje dag, minst 20 minuter . Vårt mål är att barnen ska känna att de i vardagen har ett redskap de känner sig trygga med så att de kan läsa och förstå den text de stöter på i vardagen hemma, i skolan och ute i samhället. Det är bra för alla läsare, både de som är på väg och de som läser med flyt. Vad är bra att läsa eller lyssna på? ex: Tidningsartiklar Te

Friluftsdag på Björknäsvallen 22/9

Information till elever och föräldrar   Fredagen den 22 /9 åker åk  4-6  till Björknäsvallen för en friluftsdag som går i friidrottens tecken.  Fyrorna kommer att åka beställd buss, femmorna  åker  lokalbuss och sexorna kommer att cykla dit och hem . Skoldagen börjar kl. 08:20 på skolan och avslutas ca kl. 13:30  tillbaka  på skolan. Om det finns elever som vill/får ta sig till- och/eller från Björknäs på egen hand så vill vi att ni m eddelar oss det senast onsdag 20 /9. För dessa elever gäller att de måste infinna sig nedanför läktaren på Björknäsvallen klockan 09.10.   Vi kommer  att ha med oss lunch . D et blir samma mat som serveras på skolan, dvs laxgratäng . Ta med något att äta ur, bestick och vattenflaska. Omklädningsrummen kommer att vara upplåsta och där finns möjlighet att fylla vattenflaskorna.   Vill man ta med sig en frukt/smörgås är det okej.  Eleverna kommer att bli inde lade i tvärgrupper, åk  4-6 . D e kommer att få besöka sju olika stationer und