Fortsätt till huvudinnehåll

Klassråd

På måndagens föräldramöte pratade vi om hur fantastisk start vi haft med fyrorna. Smekmånaden vi upplevt tog slut redan på tisdag och sedan dess har det varit varierat fokus och varierad arbetsro. På dagens klassråd diskuterade vi frågan angående arbetsro och gick igenom solen, vårt förhållningssätt (se tidigare inlägg) där eleverna själva kommit fram till hur de vill ha det. Vi pratade även om vad arbetsro är för oss. Att det kanske inte alltid är att det är knäpptyst men att vi alltid måste respektera varandra och att ljudnivå kan vara olika beroende på vad man arbetar med. På klassrådet togs beslut att nästa veckas mål är att vi ska ha arbetsro.

Vi diskuterade även användandet av "lera"/slime och fidget spinners som i nuläget inte har fungerat avstressande utan som leksak. Därför bestämde vi, Kajsa och Monica, att dessa inte får medföras in i klassrummet. Vi informerade också eleverna om att det kan göras undantag vid behov och att det då är vi som avgör det. Detta kommer dock aldrig att handla om slime eller fidgetspinners. Gäller från och med imorgon fredag.

Där våra klassrum finns har vi goda möjligheter att jobba i korridor/grupprum. Många elever har däremot börjat tro att det är deras rättighet att få sitta på dessa platser. Vi klargjorde idag att vi bestämmer var, när eller om någon ska sitta på annan plats än i klassrummet.

Trots att kanske smekmånaden är över tycker vi att barnen är lika fantastiska och ser fram emot vårt fortsatta arbete tillsammans.

/Kajsa och Monica

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)