Fortsätt till huvudinnehåll

Gällande andras saker.

Hej! Idag hade jag en diskussion med båda klasserna gällande huruvida man får röra andras saker och framförallt ta andras saker. För de flesta har budskapet gått hem men det skulle uppskattas om ni kunde ta upp det hemma med era barn.

Vi har under en tid uppmärksammat att våra skåp blir uppbrutna, våra lådor blir tömda på saker och de grejer vi har framme får inte vara i fred. Eleverna rensar skåpen på bland annat sudd/pennor/lim/saxar och det gör att vi inte har koll på vad som finns kvar, samt att vi måste lägga väldigt mycket av pengarna på just de sakerna. Sedan är det extra tråkigt att bli av med pennor och stressbollar/saker man kan pilla på under lektionstid, som vi själva betalat för och tagit hit.

Vi är inte arga, mest bara besvikna för att de inte kan låta andras saker vara. Det skulle vara tråkigt att behöva låsa in allt i klassrummen och vi har gärna sakerna framme men då krävs det av eleverna att kunna visa respekt för andras saker och låta dessa vara utan att man tar dem.

Vi har även varit tydliga med att säga att eleverna gärna får låna bollar och annat om de bara kan fråga först, men fortsätter det såhär kommer vi vara tvungna att ta bort allt som annars blir taget av oss.

Vi hoppas på en förändring för det här är verkligen inte roligt att behöva diskutera detta med eleverna.

Mvh Therese

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)