Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 15.

Hej! Här kommer veckans planering med det vi kommer att göra. Se till att ert barn har böcker hemma ifall hen är sjuk och gör det som är möjligt utifrån ork. Vi kommer att göra diagnos i NO under veckan och är ert barn sjuk den dagen kan hen göra diagnoserna via Dugga hemifrån. Vi skickar ut koder och hoppas att proven görs trots sjukdom! :)

Vi har även en del elever som har missat saker från tidigare veckor.

Svenska: 
6A: Eleverna läser kapitel 7 av Balladen om en bruten näsa på onsdag. Det finns inga frågor till detta kapitel.

Eleverna ser på Oliver Twist på måndag på Viaplay. Har ni ett konto där behöver de som är hemma kolla på filmen hemma. Annars löser vi det senare. Till detta ska eleverna göra gestaltande beskrivningar av tre personer: Oliver, Nancy, Fagin. De gör även beskrivningar av tre platser och hur Oliver har det på dessa tre platser: Barnhemmet, hos begravningsentreprenören och hos Fagin.

Försök göra så utvecklade beskrivningar ni kan, lämna sedan in i Teams.

6B: Eleverna ser på Oliver Twist på måndag på Viaplay. Har ni ett konto där behöver de som är hemma kolla på filmen hemma. Annars löser vi det senare. Till detta ska eleverna göra gestaltande beskrivningar av tre personer: Oliver, Nancy, Fagin. De gör även beskrivningar av tre platser och hur Oliver har det på dessa tre platser: Barnhemmet, hos begravningsentreprenören och hos Fagin.

Försök göra så utvecklade beskrivningar ni kan, lämna sedan in i Teams.

Matematik: Eleverna arbetar i matteborgen 6A med sidorna 134-135 under lektionstid. Det som ska vara gjort innan onsdag är sidorna 126-135. Eleverna gör sedan en diagnos på onsdag i pappersform, de elever som är sjuka gör den efter lovet.

NO: Eleverna loggar in på Bingel.se och övar inför diagnosen som är på torsdag. På bingel väljer eleverna Koll på NO åk 6 och binglar kapitel 1 - universum. På torsdag är det en diagnos via Dugga.se. De elever som är sjuka får göra denna hemma, koder för inloggning skickas ut via Teams.

Koll på NO kapitel 1 finns inlagt i Teams om eleverna vill plugga till provet hemifrån.

SO: Kapitlet eleverna arbetar med finns inlagt i SO-rummet på Teams och frågor till detta kapitel kommer också läggas in på Teams. Eleverna får sedan öva på att svara på frågorna och sedan kommer ett test på det.

Engelska: Vi kommer att göra en hörförståelse, de elever som är sjuka gör den efter påsklovet.

Ha en superbra vecka och hoppas de sjuka kryar på sig snabbt! :) 
Har ni frågor eller funderingar, hör av er via mejl så svarar vi så snabbt vi kan! 

Mvh Therese och Marleena

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)