Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 17

Hej! Nu är vi äntligen tillbaka efter en veckas lov. Hoppas alla har vilat upp sig ordentligt och håller sig friska. Vi lägger som vanligt ut en planering för veckan eftersom det kan finnas de som är sjuka. Som vi sagt tidigare förväntar vi oss att vårdnadshavare hämtar hem de böcker som behövs eller löser det genom att be någon annan hämta hem saker ifall ert barn är sjuk.

Vi är garanterat på skolan följande tider men vi är även här senare vissa dagar, hör av er om ni har några funderingar! :)

Måndag: 07.30-16.30
Tisdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-16.00
Fredag: 07.30-14.00

Vecka 17.
Svenska: Läser kapitel 8 och 9 under veckan, samt svarar på frågor till kapitlen. Frågorna ligger i Teams. Måndag = kapitel 8, onsdag eller torsdag = kapitel 9.

Engelska: Eleverna påbörjar ett nytt arbetsområde. Vi kommer att titta på olika högtider och sedan kommer eleverna att få jämföra valfri högtid med svensk högtid. Material för detta kommer att finnas i Teams. De elever som inte gjort hörförståelsetest innan lovet gör detta måndag efter lovet.

SO: Eleverna skriver prov i historia. Texterna till provet samt frågeexempel finns på Teams i SO-rummet. Texten finns även på inläsningstjänst för de elever som har det. Boken heter då "PULS Historia, åk 4-6".

Matematik: Eleverna arbetar i matteborgen 6A med kapitel 4 - kordinationssystem. Under veckan arbetar eleverna med sidorna 98-104. Diagnos på detta sker sedan 4/5 på hela kapitlet, sidorna 98-109.

NO: Kapitel 4 i Koll på NO - ämnen runt omkring oss. De arbetar med sidorna 48-51. Texten ligger på Teams.

Bild: Eleverna kommer att börja med att titta på olika disneyfigurer. Sedan väljer eleverna varsin disneyfigur de vill göra i lera. Eleverna ritar sedan en skiss på sin figur måndag (6B) och torsdag (6A). Vi bygger i lera v.18.

Ha en toppenvecka! :) 
Mvh Therese och Marleena

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)