Fortsätt till huvudinnehåll

Vecka 18

Hej! Vi lägger som vanligt ut en planering för veckan eftersom det kan finnas de som är sjuka. Som vi sagt tidigare förväntar vi oss att vårdnadshavare hämtar hem de böcker som behövs eller löser det genom att be någon annan hämta hem saker ifall ert barn är sjuk.

Vi är garanterat på skolan följande tider men vi är även här senare vissa dagar, hör av er om ni har några funderingar! :)

Måndag: 07.30-16.30
Tisdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-16.00
Fredag: 07.30-14.00

Vecka 18:
Svenska: Vi fortsätter att arbeta med Balladen om en bruten näsa.
6B: Läser kapitel 10 med tillhörande frågor måndag 27/4. Kapitel 11 med tillhörande frågor, onsdag 29/4.
6A: Läser kapitel 10 med tillhörande frågor torsdag 30/4.

Bild: Torsdag skapar båda klasserna sina skisser i lera. Detta är inget elever kan göra hemma men vi försöker lösa ett tillfälle för detta senare om någon missar detta. Se till att ha en skiss på en disneyfigur klar innan veckan är slut.

Engelska: Eleverna arbetar med högtider. 6B gör sin sista lektion på tisdag, 6A gör sin sista lektion på onsdag. Arbetet ska lämnas in i Teams senast torsdag 30/4. Instruktioner och länktips finns på teams under fliken filer.

NO: Eleverna arbetar med kapitel 4 i Koll på NO. Under denna vecka kommer eleverna att arbeta med några sidor i det kapitlet. Jag är inte säker på vilka sidor men ca 4 sidor av kapitlet. Marleena är hemma och vabbar, uppdaterar inlägget när jag vet exakt vilka sidor det handlar om.

SO: Eleverna skriver SO-provet på måndag. De elever som är sjuka får göra detta när de är tillbaka. Vidare arbetar de med stormaktstiden och fortsätter med det även under onsdag.

Matematik: Eleverna arbetar med kapitel 4 i Matteborgen 6A. Denna vecka ska de ha arbetat med sidorna fram till och med sida 108. Diagnos på detta kapitel görs på måndag vecka 18. På tisdag vecka 18 gör eleverna kompletterande uppgifter till de nationella prov som blivit inställda.

Hoppas ni får en bra vecka! :) 

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)