Fortsätt till huvudinnehåll

Brönjaskolan

Hej alla blivande vårdnadshavare i år 7!


Tyvärr kommer vi inte att kunna genomföra ett föräldramöte innan sommaren som vi brukar på grund av de rådande restriktionerna kring Corona. Vi har planerat ett föräldramöte första skoldagen 20/8 klockan 17.30, där ni kommer till er ungdoms hemklassrum och träffar mentor (ingen storsamling med alla föräldrar). Ni kommer att få ett brev skickat hem till er under sommarlovet med en inbjudan till inskolningssamtal, som kommer att genomföras innan skolstart (18-19 aug). Dessa samtal har vi för att er ungdom ska känna sig trygg innan skolstart, där man får en möjlighet att se vilket klassrum som man ska gå till vid skolstarten. Ni ges även möjlighet att lyfta saker som ni tycker är viktigt för skolan att känna till, vi samtalar om vad som kan vara svårt och vad man gillar i skolan. Det blir därmed ett sätt för oss att lära känna er ungdom och skapa en relation.

Brönjaskolans organisation
Brönja är uppdelade i tre arbetslag, ett för varje årskurs. Vi har två rektorer, Daniel Jakobsson och Annelie Selberg (biträdande rektor). Daniel är ansvarig för er ungdoms arbetslag. Vår skolsköterska Maria arbetar hos oss tre dagar I veckan och vår kurator Sara Andersson är på plats under fyra dagar samt SYV, Rebecka Selberg Zolland, på heltid. Varje arbetslag har även en specialpedagog kopplad till sig, i år 7 är det Elin Persson.

De lärare som kommer att vara mentorer i era ungdomars klasser är: Daniel Antilla (so-förstelärare, arbetslagsledare), Tommy Lejon (ma/no), Ulrika Arespång (spanska och eng), Johanna Ericsson (spanska och eng), Maria Lundqvist (mu), Catarina Wiklund (hkk), Staffan Sandling (sv).
Skolans profilering är hälsa och personligt ledarskap. Det vi arbetar mycket med är elevcoaching som vi kommer att berätta mer om under första föräldramötet. Vi har även erbjudit er vårdnadshavare att delta i en utbildning i föräldracoachning, även detta kommer vi prata mer om vid första föräldramötet.

Viktigt att ha med sig till skolstarten:
Hänglås till skåp
Dator
Det är även viktigt att din ungdom kommer pigg och utvilad.

Vi ser verkligen fram emot att få börja arbeta tillsammans med era ungdomar till hösten!



Önskar vi på Brönjaskolan

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)