Fortsätt till huvudinnehåll

Datorer

Som ni alla vet har alla fått sina datorer under dagen! Det innebar en hel del fokus och framförallt lyssnande för eleverna under tiden när vi installerade datorerna. Alla har fixat det med bravur och vi fick beröm av de som delade ut datorerna. BRA KÄMPAT! :)

Nu ser vi fram emot en vår med en hel del databaserad undervisning i klassrummen där det krävs några saker av eleverna som det vore bra om ni kunde påminna dem om.

- Datorn ska i största mån laddas hemma under kvällen/natten då vi inte har nog många uttag i klassrummen.
- Datorn ska ALLTID tas med på morgonen till skolan och har någon glömt datorn kommer det resultera i att man får skriva för hand eller ta igen undervisningen hemma.
- Under lektionstid där datorn ska användas ska den bara användas till skolarbete om inget annat sägs. Är det så att någon missköter datoranvändningen kommer vi att meddela hem och sedan komma överens om en plan på hur vi går vidare för att inte trampa i samma fälla igen. Vid ett flertal feltramp kan det resultera i att vi bestämmer att datorn inte ska användas under en period och i så fall kommer eleverna få göra uppgifterna för hand.

Utöver detta hoppas vi att det kommer att fungera klockrent och kom ihåg datorerna imorgon! :)

Mvh Therese och Marleena 

Populära inlägg i den här bloggen

Vi i femman

Onsdag den 7/11 kommer vi att delta i Vi i Femman. Vi i femman har en sida där man kan få svar på frågor, göra quiz eller få tips från tidigare vinnare.  https://sverigesradio.se/viifemman Vi lägger också upp två powerpointpresentationer som vi fått från en grupp från Facebook. Där finns olika saker man kan träna på om man vill.

Gympa-bingo

Här kommer ett gympa-bingo som ni gärna får prova att göra under höstlovet nästa vecka.

Sommarutmaningen

Nu har det börjat komma in några bokrecensioner. Så himla kul att läsa vad ni tycker om böckerna. Bra jobbat! :)